ΕΝΔΩΣΤΕ ΣΤΟ SEX ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟ

ΒΑΣΙΛΗΣ Ν.
By ΒΑΣΙΛΗΣ Ν. October 31, 2013 16:33

ΕΝΔΩΣΤΕ ΣΤΟ SEX ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟ

Ενδώστε στην πρόταση του συντρόφου σας για σεξ, ακόμη και εάν έχετε τον …κλασικό πονοκεφαλο.

Αυτό υποστηρίζουν τώρα οι επιστήμονες, σημειώνοντας ότι ακόμη και εάν δεν έχουμε διάθεση για σεξ, εν τούτοις θα πρέπει να το επιδιώκουμε, προκειμένου να έρθουμε πιο κοντά με τον σύντροφό μας και να δημιουργήσουμε χαρά και οικειότητα, συναισθήματα πολύτιμα για την πορεία μιας σχέσης.
Καναδοί ερευνητές, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Personality and Social Psychology Bulletin, υποστηρίζουν ότι η απόφαση που θα πάρουμε (αναφορικά με τον εάν ενδώσουμε ή όχι) μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό το επίπεδο ευτυχίας που νοιώθουμε στη σχέση σας.

Όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, υπάρχουν δύο κύριοι λόγοι για τους οποίους τα ζευγάρια που έχουν μακροχρόνιες σχέσεις, ή είναι παντρεμένα κάνουν σεξ.

Είτε για να ευχαριστήσουν το σύντροφό τους και να έρθουν πιο κοντά ο ένας με τον άλλον (θετική προσέγγιση), είτε από ενοχές, ή για να αποφύγουν ένα καυγά (αρνητική προσέγγιση), όπως τόνισε στη Wall Street Journal η ψυχολόγος Dr Amy Muise, από το πανεπιστήμιο του Τορόντο.

Στην έρευνα της Dr Muise και της ομάδας της συμμετείχαν 108 ζευγάρια. Κάθε ημέρα -για διάστημα δύο εβδομάδων- κρατούσαν ημερολόγιο για το βαθμό «σεξουαλικής ικανοποίησης που ένιωθαν» καθώς επίσης και για το πόσο έλξη ένιωθαν για το ταίρι τους. Επίσης, κάθε φορά που έκαναν σεξ, έπρεπε να απαντήσουν ένα ερωτηματολόγιο, σχετικά με τους λόγους που τους οδήγησαν στο… κρεβάτι (για παράδειγμα: «για να νιώσω καλύτερα», «για να μη νιώσει απόρριψη ο σύντροφός μου» κλπ.).

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όταν κάποιος ήθελε να κάνει σεξ για κάποιο θετικό λόγο (π.χ. να αυξήσει το αίσθημα οικειότητας) τότε ένιωθε πιο χαρούμενος και πιο ικανοποιημένος από τη σχέση του, κάτι που μετέδιδε και στο σύντροφό του, με αποτέλεσμα να νιώθει κι εκείνος μεγαλύτερη ικανοποίηση.

Όταν όμως τα κίνητρα του σεξ είχαν να κάνουν με το αίσθημα της ενοχής, αυτό δεν προσέφερε τον ίδιο βαθμό σεξουαλικής ικανοποίησης –ακόμη κι αν κάποιος κάνει σεξ για «χάρη» του συντρόφου του, αυτό επηρεάζει το πόσο το απολαμβάνει στην πραγματικότητα- και επηρέαζε το πόσο χαρούμενοι ένιωθαν μέσα στη σχέση.

Οσον αφορά την ενοχή, η έρευνα αναφέρει ότι το συναίσθημα αυτό, δεν είναι προνόμιο μόνο τον γυναικών, αλλά εξίσου και των ανδρών, στο θέμα του σεξ. Όπως τονίζει χαρακτηριστικά η Dr. Muise, «Οι άντρες έχουν κατά γενική ομολογία μεγαλύτερη επιθυμία για σεξ, όμως τα κίνητρά τους και το τι αισθάνονται δεν διαφέρουν από τις γυναίκες».
Read more: onmed.gr

ΒΑΣΙΛΗΣ Ν.
By ΒΑΣΙΛΗΣ Ν. October 31, 2013 16:33
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*