Η ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΟΒΑΡΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ Ν.
By ΒΑΣΙΛΗΣ Ν. October 14, 2013 02:09

Η ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΟΒΑΡΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Έχουμε φτάσει στο 2013 και ήδη υπάρχουν σοβαρές επιπτώσεις της τεχνολογίας στην κοινωνία αλλά κυρίως στον ίδιο μας τον εαυτό. Η τεχνολογία ήταν κάτι που χρειαζόταν ο άνθρωπος για να εξελιχθεί, για να μπορέσει να αλλάξει εποχή και να θεωρείται “σύγχρονος”. Δυστυχώς, αν αυτό δεν γίνει με τον σωστό τρόπο μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστες συνέπειες σε πολλούς τομείς. Κάτι τέτοιο έχει γίνει και τώρα και θεωρώ πως είναι πολύ δύσκολο να γυρίσει ι ο τροχός προς τα πίσω!

Μια πιο κοντινή ματιά του προβλήματος

Ήδη έχετε πάρει μια γεύση για το πρόβλημα. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να αναφέρω κάποια παραδείγματα για να κάνω πιο πιστευτό τον ισχυρισμό μου. Είναι κοινώς γνωστό το Mp3/Mp4 προσφέροντας ατελείωτες ώρες μουσικής στον ίδιο μας τον εαυτό. Δεν αντιλέγω, είναι ένα τεχνολογικό προϊόν που μπορεί να μας κάνει παρέα όταν είμαστε μόνοι μας, όταν περιμένουμε το αστικό, όταν περπατάμε στον δρόμο για να πάμε σε μια δουλειά κτλ. Αν και δεν είμαι αντίθετος με την χρήση του θέλω να σταθώ στο γεγονός οτι πολλές φορές βλέπω ανθρώπους να απομονώνονται με την χρήση του Mp3/Mp4, να “κλείνονται” στον εαυτό τους, να μην θέλουν να κοινονικοποιηθούν, να χάνουν φίλους, σημαντικούς ανθρώπους και επαφές που πριν αγοράσουν την συσκευή αυτή μιλούσαν κάθε μέρα μαζί τους. Ένα άλλο παράδειγμα είναι η τηλεόραση! Αυτό το απίστευτο κουτί με τα χρώματα που δείχνει ότι θέλει μια εταιρεία/οργανισμός, αυτό το κουτί που παραπληροφορεί και επικοινωνεί με τον εαυτό μας μέσω του υποσυνείδητου, με έναν τρόπο δεν είναι συνειδητός σε εμάς, με έναν τρόπο που έχουν ανακαλύψει άτι γίνεται η πλύση εγκεφάλου. Προσωπικά έχω σταματήσει να βλέπω εδώ και 4 χρόνια τηλεόραση, η ενημέρωση μου είναι πλήρως απο το Internet. Εκεί μπορώ να επιλέγω τι θέλω να δω και τι μου αρέσει, δεν υπάρχει καμία πίεση και ο εγκέφαλος είναι καθαρός να διαβάσει ένα άρθρο, να το κρίνει, να διαβάσει σχόλια, ένα αντίθετο άρθρο και να διαμορφώσει τελικά την δική του άποψη! Μπορώ να αναφέρω άπειρα παραδείγματα όπως τα παραπάνω που χρησιμοποιώντας απλά την λογική καταλαβαίνουμε οτι υπάρχουν σοβαρές αρνητικές επιστώσεις της τεχνολογίας στην εποχή μας και δυστυχώς όσο προχωράμε, όσο εξελίσεται ο άνθρωπος τόσο χειροτερεύει η κατάσταση!

 

Ποιος άραγε ευθύνεται

Η κοινωνία; Η πληθώρα τον ανθρώπων έχουν αυτή την απάντηση. Για ότι άσχημο γίνεται φταίει η κοινωνία και αυτό ίσως είναι το πιο μεγάλο τους λάθος. Υπάρχει ανεργία; Φταίει η κοινωνία… Καταστρέφεται ο κόσμος; Φταίει η κοινωνία… κι όμως μέσα μας ξέρουμε πολύ καλά οτι όλα ξεκινάμε απο εμάς! Οτι στο τέλος γινόμαστε αυτό που θέλουμε. Όχι αυτό που σκεφτόμαστε οτι θέλουμε, αλλά αυτό που θέλουμε πραγματικά. Αν διαβάζαμε στο σχολείο, αν επιλέγαμε την σχολή που θέλαμε στο πανεπιστήμιο, αν μελετούσαμε στο αντικείμενο που θέλαμε πραγματικά τότε θα είχαμε δουλειά…ώπα ώπα, ποιος είπε πως πρέπει να πάτε υποχρεωτικά στο πανεπιστήμιο; Οι γονείς…να κάτι που μας επηρεάζει υπερβολικά πολύ. Ο άνθρωπος πρέπει να είναι ελεύθερος! Ελεύθερος να κάνει ότι θέλει όποτε το θέλει. Όταν δέχεται πίεση, πλύση του εγκεφάλου κτλ καταλήγει σε αποφάσεις που δεν τον γεμίζουν, που δεν είναι σωστές για αυτόν. Άρα καταλήγουμε στο συμπέρασμα οτι αν είμαστε μίζεροι, δυστυχισμένοι, πρώτα φαίνε οι γονείς  μας, η αυτοί που μας μεγάλωσαν, μετά φταίμε εμείς και μετά όλοι οι υπόλοιποι…hard to believe, but its TRUE!

 

Τι μπορούμε να κάνουμε

Κανόνας νούμερο ένα, μην περιμένετε τίποτα απο άλλους. Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω όλα ξεκινάνε απο τους γονείς σας γιατί όπως είναι λογικό αυτοί σας γέννησαν και αυτοί σαν μεγάλωσαν, αυτές τις αρχες έχετε υιοθετήσει και έτσι πιστεύετε πως είναι σωστό αν ζείτε! Οπότε, αν πρέπει να κάνετε ένα βήμα στη ζωή σας, να ξεκινήσετε κάτι καινούριο, αλλάξτε τον ίδιο σας τον εαυτό. Ερωτευτεί τε, κάντε γυμναστική, κοιμηθείτε νωρίς, ξυπνήστε και καθίστε 10 λεπτά βλέποντας τον ήλιο, κάντε πράγματα που μέχρι τώρα ήταν μέσα στη φαντασία σας, ζήστε το όνειρό σας…

 

Είναι αλήθεια όλα αυτά;

Γιατί κάποιος να πιστέψει όλα αυτά; Είναι όντως αλήθεια; Η μήπως παραπληροφόριση; Αν άφηνα το άρθρο εδώ ένα ποσοστό θα τα πίστευε και ένα άλλο όχι. Με το να κάνω την ερώτηση στο μυαλό σας αν είναι η όχι αλήθεια, θα το κρίνετε και αν όχι εσείς το υποσυνείδητό σας. Ο στόχος λοιπόν είναι να σκεφτείτε όλα τα παραπάνω και αν δεν σαν αρέσει η ζωή σας αλλάξτε τη! Κλείνοντας, θα επαναλάβω το εξής: “Μην τα πιστέψετε όλα αυτά, μην τα απορρίψετε αλλά σκεφτείτε τα!”.

ΒΑΣΙΛΗΣ Ν.
By ΒΑΣΙΛΗΣ Ν. October 14, 2013 02:09
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*