ΠΟΣΗ ΑΣΚΗΣΗ ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΟ ΚΟΥΤΑΒΙ ΜΑΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ Ν.
By ΒΑΣΙΛΗΣ Ν. November 23, 2013 16:20

ΠΟΣΗ ΑΣΚΗΣΗ ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΟ ΚΟΥΤΑΒΙ ΜΑΣ

Πολλοί από εμάς έχουμε την απορία για το αν υπάρχει όριο στην γυμναστική που πρέπει να κάνει το κουταβι μας. Το σίγουρο πάντως είναι ότι το ίδιο το κουτάβι θα μας πει με τον τρόπο του πόση άσκηση αντέχει. Ακόμη όμως και αν αυτό επιμένει να τρέχει και να παίζει πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί με κάποια πράγματα.

Προσοχή στην Θερμοκρασία
Αν εσείς οι ίδιοι ζεσταίνεστε τότε το σίγουρο είναι ότι ζεσταίνεται και ο σκύλος μας. Δώστε του νερό να δροσιστεί η μεταφέρετε το σε πιο δροσερό μέρος.

Προσοχή στα ποδαράκια του
Το τρέξιμο σε επιφάνειες όπως το τσιμέντο και ειδικά το καυτό μπορεί να οδηγ΄ησει στην αποφολίδωση της πατουσίτσας του. Καλό είναι να το αφήνουμε να τρέχει κυρίως σε μαλακό έδαφος και λιγότερο σε τσιμέντο μέχρι να σχηματιστούν και οι απαραίτητοι κάλοι.

Γνωρίστε τις αντοχές του σκύλου σας
Αν βλέπετε ότι κατα την διάρκεια του παιχνιδιού το κουτάβι μένει πίσω καλό είναι να μην το ζορίσετε και να σταματήσετε ώστε να ξεκουραστεί.Αν πάλι παρατηρήσετε ότι γενικά δεν είναι πολύ δραστήριο κάθε φορά που παίζετε μαζί του μια συμβουλή από τον κτηνίατρο δεν βλάπτει για να αποφύγουμε θέματα υγείας.

ΒΑΣΙΛΗΣ Ν.
By ΒΑΣΙΛΗΣ Ν. November 23, 2013 16:20
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*