Β.Πούτιν: “Ο Τσίπρας ποτέ δεν μου ζήτησε βοήθεια για να του την δώσω” – Ερωτήματα για την στάση του Έλληνα πρωθυπουργού

O Kounavos
By O Kounavos July 10, 2015 18:32

Β.Πούτιν: “Ο Τσίπρας ποτέ δεν μου ζήτησε βοήθεια για να του την δώσω” – Ερωτήματα για την στάση του Έλληνα πρωθυπουργού

«Ο Τσίπρας δε ζήτησε βοήθεια από τη Ρωσία» τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ υποστήριξε πως «δεν πρέπει να επιρρίπτουμε τις ευθύνες για την ελληνική κρίση μόνο στην Ελλάδα».

Αυτή η δήλωση του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν προκαλεί ερωτηματικά για την στάση του Έλληνα πρωθυπουργού.

Σημειώνεται ότι  αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας, Σεργκέι Στόρτσακ, δήλωσε την Δευτέρα  και όπως αποκάλυψε το defencenet.gr στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ότι η Ελλάδα μπορεί εύκολα να αποκτήσει πρόσβαση στη χρηματοδότηση της νέας Αναπτυξιακής Τράπεζας των BRICS, απλά συμμετέχοντας σε αυτή.

“Η Ελλάδα από τη στιγμή που θα συμμετάσχει στην Αναπτυξιακή Τράπεζα, μπορεί να χρηματοδοτηθεί με μία απλή αίτηση” (“…it will be enough for Greece to buy a couple of shares of the bank to be eligible for funding”!

Η συμμετοχή της Ελλάδος στην Αναπτυξιακή Τράπεζα ανέρχεται στο ποσό των 2 δισ. ευρώ, αλλά μπορεί να ενεργοποιηθεί με μόλις 100 εκατ. ευρώ, όπως έχει ήδη αποκαλύψει το defencenet.gr και σε αυτό αναφέρεται ο Σεργκέι Στόρτσακ.

Kαι συνέχισε λέγοντας ότι “Η συμμετοχή σττην Αναπτυξιαξή Τράπαιζα δεν έχει προαπαιτούμενα. Είναι πολιτική απόφαση. Η Ελλάδα ήταν η πρώτη που ζήτησε να γίνει μέλος της Αναπτυξιακής Τράπεζας. Μόλις συγκληθεί το Δ.Σ. της Τράπεζας, θα εξεταστεί αίτημα για χρηματοδότηση. Δεν βλέπω κανένα πρόβλημα στη χρηματοδότηση της Ελλάδας. Δεν βλέπω να έχει κάποια από τις πέντε κυβερνήσεις των BRICS (Ρωσία, Κίνα, Ινδία, Βραζιλία, Νότιος Αφρική) αντίρρηση στο να χρηματοδοτηθεί η Ελλάδα”.

Tι συνεβει λοιπόν και η ελληνική κυβέρνηση δεν προχώρηε ποτέ σε επίσημο αίτημα προτιμώντας τον ευρωπαϊκό δρόμο της καταστροφής.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

O Kounavos
By O Kounavos July 10, 2015 18:32
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*