Ο Αντονι Μπουρντέν εξηγεί το Νο 1 λάθος που κάνουν όλοι στο ψήσιμο της μπριζόλας

O Kounavos
By O Kounavos October 28, 2016 13:24

Ο Αντονι Μπουρντέν εξηγεί το Νο 1 λάθος που κάνουν όλοι στο ψήσιμο της μπριζόλας

Σου βγαίνει άνοστη, παραψημένη και στεγνή;

Αν κάθε φορά που αποφασίζεις να ψήσεις στο μπάρμπεκιου ή στο φούρνο μπριζόλες, καταλήγεις στο ψητοπωλείο της γειτονιάς σου, γιατί απλά δεν σου πέτυχε η δική σου στο ψήσιμο, τότε βρήκαμε τι κάνεις λάθος.

O σεφ Αντονι Μπούρντεν ξέρει τι φταίει και δεν μπορείς να πετύχεις την σωστά ψημένη μπριζόλα.

Οπως εξηγεί, οι περισσότεροι συνηθίζουν να ψήνουν την μπριζόλα πολύ, κάτι το οποίο είναι λάθος, ωστόσο, το ακόμη μεγαλύτερο λάθος που κάνουν όλοι είναι ότι τρυπάνε και «πειράζουν» το κρέας διαρκώς καθώς το ψήνουν, προσπαθώντας να δουν αν έχει ψηθεί στο εσωτερικό του, το γυρίζουν διαρκώς και στη συνέχεια το κόβουν αμέσως μόλις το βγάλουν από τη φωτιά.

Και εξηγεί ο ο Μπουρντέν πως το Νο 1 μυστικό για ζουμερή μπριζόλα είναι το εξής: Αμέσως μόλις ολοκληρωθεί το ψήσιμό της να την αφήσεις να «ξεκουραστεί» για 10 με 15 λεπτά. «Αυτό κάνει όλη τη διαφορά, αρκεί μόνο να την αφήσετε να ”ξεκουραστεί”. Και αυτό γιατί με αυτόν τον τρόπο επανακυκλοφορούν οι χυμοί στο κρέας και έτσι η μπριζόλα σου βγαίνει τέλεια».

O Kounavos
By O Kounavos October 28, 2016 13:24
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*