Οριστική αναβολή της έναρξης της Super League, ανακοίνωσε ο Κοντονής

O Kounavos
By O Kounavos August 20, 2016 10:51

Οριστική αναβολή της έναρξης της Super League, ανακοίνωσε ο Κοντονής

Η προαναγγελθείσα αναβολή του πρωταθλήματος αποτελεί γεγονός, μετά από σχετική ανακοίνωση του υφυπουργού Αθλητισμού. Η αδιαλλαξία της ΕΠΟ και η μη συμμόρφωσή της με τη νομιμότητα οδήγησαν τον Κοντονή στην αναβολή της σέντρας της Super League, επικαλούμενος λόγους ασφαλείας. Το «λουκέτο» θα ισχύσει τουλάχιστον μέχρι τις 5/9.

Οι πρακτικές της ΕΠΟ αναφορικά με τους πίνακες διαιτητών και οι παρεμβατικές πρακτικές της Ομοσπονδίας στα πειθαρχικά όργανα, είχαν οδηγήσει τις σχέσεις Κοντονή – ΕΠΟ στα άκρα. Ο υφυπουργός είχε κάνει πολλάκις γνωστό πως αν δεν ευθυγραμμιστεί με τη λογική η διοίκηση της ΕΠΟ, τότε η αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος θα ήταν μονόδρομος.

Έτσι κι έγινε. Με τον Κοντονή να βασίζει την απόφασή του στις διατάξεις του Νόμου 4049/2012, ύστερα και από τις ανάλογες εισηγήσεις του ΔΕΑΒ (Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας) αλλά και της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με τις οποίες ανακύπτουν σοβαροί λόγοι προστασίας του δημοσίου συμφέροντος.

Στην ανακοίνωσή του ο υφυπουργός αναφέρει πως «…η αυξημένη αντιπαλότητα και το εξόχως τεταμένο κλίμα, όπως έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα, λίγο πριν από την έναρξη των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων και ιδίως του πρωταθλήματος της Super League, μεταξύ της Ε.Π.Ο., της διοργανώτριας αρχής και σημαντικού αριθμού ομάδων», καθώς επίσης η «διάχυτη πεποίθηση του φίλαθλου κοινού περί αδιαφάνειας και μη ισονομίας ως προς τους όρους διεξαγωγής του πρωταθλήματος, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια, καθόσον σφόδρα πιθανολογείται ότι η παραμικρή αφορμή μπορεί να πυροδοτήσει εκτεταμένες βίαιες συμπεριφορές».

Ως εκ τούτου, η αναβολή αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τις 5/9, με αυτό να σημαίνει πως ουσιαστικά αναβάλλονται οι δύο πρώτες αγωνιστικές. Η Super League αναμένεται να ξεκινήσει -αν η ΕΠΟ συμμορφωθεί- από το Σαββατοκύριακο 10 – 11 Σεπτεμβρίου. Και αυτό γιατί είναι προγραμματισμένη η διακοπή των αγωνιστικών υποχρεώσεων λόγω εθνικών ομάδων για φιλικούς ή προκριματικούς αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

O Kounavos
By O Kounavos August 20, 2016 10:51
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*